5 مهارت مهمی که هر طراح UI و UX باید داشته باشد

طراحی UIUX در دسته شغل‌های ترند و با تقاضای بالا قرار گرفته است. طبق تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفته، این شغل جزو 50 شغل برتر قرار دارد. معیار آن‌ها برای شناسایی این شغل‌ها، رضایت از کار، درآمد حاصل از آن و تقاضای بازار است. بنابراین اگر دوست دارید یک مهارت جدید یاد بگیرید و خود را به روز نگه دارید، حتما طراحی UIUX را در نظر داشته باشید. طراحان UIUX باید مجموعه‌ای از مهارت های تکنیکی (سخت) و نرم داشته باشند. در این مقاله قرار است با 5 تا از مهم‌ترین مهارت‌ها برای این افراد آشنا شویم.

 

مهارت‌های سخت / تکنیکی

  1. وایرفریم، پروتوتایپ، فلو کاربر، ماک آپ

وقتی قرار است یک محصول را طراحی کنیم و توسعه دهیم، طراح از مراحل زیادی عبور می‌کند. بسته به این که محصول در کدام مرحله است، شکل طراحی و تکنیک طراحی هم متفاوت می‌شود. حالا بیایید با هم این مفاهیم را تعریف کنیم.

اینستاگرام امیرحسین فخاری - آموزش اینستاگرام - آموزش بلاگری - آموزش کسب و کار
  • وایرفریم

در ابتدای کار برای داشتن یک طرح کلی در ذهن باید اسکچ اولیه را بزنیم. اسکچ اولیه در طراحی محصول وایر فریم نام دارد. در این قسمت با در نظر گرفتن نیاز کاربر و خواسته‌های کارفرما یک طرح اولیه از کار را طراحی می‌کنیم. وایرفریم می‌تواند دستی یا دیجیتال طراحی شود.

  • پروتوتایپ

پروتوتایپ، نسخه شبیه‌سازی شده طراحی نهایی است. برای مراحل تست و بهبود قبل از لانچ اصلی محصول، از پروتوتایپ استفاده می‌شود. پروتوتایپ دو نوع دارد: High-fidelity و Low-fidelity. پروتوتایپ هم مانند وایرفریم می‌تواند دیجیتال یا دستی طراحی شود. ولی امروزه با توجه به اینکه استفاده از ابزارهای طراحی محصول مانند فیگما و اسکچ به آسان‌ترین حد خود رسیده است، دیگر کم‌تر طراحی وجود دارد که این مرحله را هم با طراحی دستی جلو ببرد. همچنین برای تست گرفتن هم نسخه دیجیتال بیشتر به کار طراح می‌آید.

  • ماک آپ

یک مدل بصری و واقع‌گرایانه از محصول است. طراحی ماک آپ به تیم کمک می‌کند یک تصویر کلی از محصول نهایی را با خود داشته باشند. همانطور که گفتیم ماک بیشتر به طراحی بصری محصول می‌پردازد. پس در این مرحله باید به رنگ‌بندی‌ها و المان‌های به کار رفته در طراحی هم دقت کرد.

  • طراحی فلو کاربر

فلو کاربر نمای کلی از مسیری است که کاربر طی می‌کند تا از محصول یا خدمت خاصی استفاده کند. طراح باید این مسیر را طراحی کند و برای بهبود تجربه کاربر، طراحی محصول موردنظر را هم مدام بهبود دهد.

در حقیقت، این 4 مهارت که تا به اینجا بررسی کردیم مهارت‌های سخت و تکنیکی طراح UIUX هستند. اگر دوست دارید مسیر شغلی خود را به این حیطه تغییر دهید، یادگیری مهارت‌های مهم برای UIUX واجب و حیاتی است. به علاوه این مها‌رت‌ها تنها مهارت‌های سخت طراح UIUX نیست. شما در کنار این مهارت‌های تکنیکی طراحی باید مهارت‌های تئوری هم یاد بگیرید. این مهارت ها شامل: طراحی تعامل (Interaction Design) و کاربرپژوهی (User Research) می‌شوند. درست است که یادگیری آن‌ها سخت و زمان‌بر است ولی اگر یک مسیر حساب شده را انتخاب کنید، می‌توانید در مدت زمان کمی، در حدود 3 ماه، این مهارت‌ها را یاد بگیرید. بعد از آن تنها چیزی که باقی می‌‍ماند تمرین و کسب تجربه است که این دو در طول مسیر به دست می‌آیند.

  1. توسعه اپلیکیشن

کد زدن کار توسعه‌دهنده است. پس یک طراح UIUX نیازی به یادگیری حرفه‌ای این مهارت ندارد. تنها نکته‌ای که در اینجا قابل توجه است، این است که توسعه‌دهنده‌ها و طراحان در یک تیم قرار می‌گیرند. بین این دو گروه باید یکدستی و تعامل مشترک وجود داشته باشد. به این منظور، هر کدام از اعضای تیم باید الفبای کار یکدیگر را بلد باشند. برای مثال یک طراح UIUX باید با زبان‌های برنامه‌نویسی مانند JavaScript، CSS و HTML آشنایی داشته باشد. بنابراین یادگیری این مهارت، در زمینه‌های زیر به شما کمک می‌کند:

  • داشتن یک دید واقع گرایانه در طراحی محصول. وقتی دید طراح واقع گرایانه نباشد و بر اساس ایده‌آل‌های ذهنش طراحی کند، طرح قابل اجرا نخواهد بود.
  • داشتن توانایی تعامل و ارتباط گرفتن با تیم توسعه محصول. کار تیمی یک مهارت نرم مهم و ضروری است که همه اعضای تیم باید آن را در خود تقویت کنند.
  • با داشتن این مهارت در آینده می‌توانید در کار خود پیشرفت کنید و به عنوان UI development یا UX engineering کار کنید.
  • این مهارت به شما این امکان را می‌دهد که در استارتاپ‌های کوچک استخدام شوید. با کار کردن در چنین فضاهایی به شما کمک می‌کند مهارت‌های خود را توسعه دهید.

به صورت خلاصه، نیازی نیست این مهارت را کاملا حرفه ای دنبال کنید. فقط با آن آشنا باشید و اگر در آینده خواستید با عناوین پیشرفته تر و بالاتر استخدام شوید، این مهارت را به نحو احسن ارایه دهید.

  1. مدیریت پروژه چابک (َAgile)

تعجب نکنید! باز هم نیازی نیست حرفه‌ای شوید. همانطور که در بخش قبل گفتیم نیازی نیست یک توسعه دهنده حرفه‌ای شوید، در این بخش هم تاکید می‌کنیم که شما نیازی نیست به یک مدیر پروژه یا اسکرام‌مستر تبدیل شوید. تنها باید بدانید که امروزه بیشتر تیم‌ها با روش چابک پروژه را مدیریت می‌کنند. اعضای این تیم شامل طراح، توسعه دهنده، گرافیک دیزاینر و دیگر افراد درگیر در پروژه مورد نظر می‌شود. بنابراین، بر اعضای تیم واجب است که با فضای مدیریت پروژه چابک آشنایی داشته باشند. برای رفع این نیاز فقط کافی است پایه کار را بلد باشید. برای یادگیری اصول پایه مدیریت پروژه چابک، می‌تواند به راحتی دوره ویدیویی اسکرام را بگذرانید.

مهارت‌های نرم

  1. کار تیمی

شما به عنوان طراح UIUX همواره با دیگر اعضای تیم باید در ارتباط باشید. این ارتباط بر پایه همکاری و تعامل متقابل شکل می‌گیرد. حتی گاهی ممکن است با مدیریت هم ارتباط بگیرید تا اهداف بیزنس را شکل دهید. داستان به همینجا ختم نمی‌شود. وقتی شما تن به کار تیمی می‌دهید به این معنا است که باید نقدپذیر باشید و یادبگیرید بازخورد سازنده دهید. همچنین توانایی ایده‌پردازی در جلسات هم به کیفیت کار تیمی کمک شایانی می‌کند. به همین دلیل است که یادگیری مدیریت پروژه چابک را در دسته مهارت‌های سخت آوردیم. زیرا شما برای داشتن همکاری باکیفیت لازم است که با چارچوب مدیریتی تیم آشنا باشید. بعد از آشنایی با این چارچوب است که می‌توانید خود را در تیم جا دهید.

  1. اولویت‌بندی و مدیریت زمان

این مهارت نرم محدود به هیچ قشری نمی‌شود. حقیقت امر این است که اگر می‌خواهید در بازار کار پیشرفت کنید، باید توانایی مدیریت زمان را در خود تقویت کنید. با یادگیری این مهارت، هیچ تسکی از زیر دستتان در نمی‌رود و می‌توانید به تمام کارهای خود برسید. بعد از یادگیری این مهارت است که می‌فهمید هیچ عذر و بهانه قبول نیست و اگر به درستی برنامه‌ریزی کنید می‌توانید اکثر روزها را بهینه کار کنید. در کنار داشتن مهارت مدیریت زمان باید اولویت‌بندی را هم یاد بگیرید. به هر حال، بعضی روزها ممکن است کلاف کاموا آنقدر به هم بپیچد که ندانید از کجا شروع کنید. در چنین شرایطی است که مهارت اولویت‌بندی به شما کمک می‌کند کارهای ضروری را به نتیجه برسانید و بعد به سراغ دیگر کارهای لیست خود بروید.

 

یادگیری مهارت‌های نرم و سخت لازمه حرفه‌ای شدن در یک شغل است. این مهارت‌ها بسته به کاری که انجام می‌دهید متفاوت می‌شود. بنابراین قبل از آن که شغل آینده خود را انتخاب کنید به بررسی دقیق این موارد بپردازید و با دید باز و شفاف، انتخاب کنید. ما به نوبه خود در این مقاله، تلاش کردیم مسیر طراحان UIUX را شفاف کنیم و لیستی از مهارت‌های مورد نیاز آن را جمع آوری کنیم.

 

دوره ادمینی اینستاگرام
نوشتهٔ پیشین
توصیه هایی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی در اصفهان
نوشتهٔ بعدی
چگونه نرم افزار CRM خود را با پیشرفت هوش مصنوعی تطبیق دهید؟

این مطالب نیز به شما پیشنهاد میشود…

0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
اشتراک
اطلاع از:
guest

0 نظرات
بیشترین امتیاز
جدیدترین قدیمی‌ترین
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات
فهرست

*

*

*

0
درباره این مطلب نظری دارید؟x