آموزش الکسا - آموزش سیستم رتبه بندی alexa - آکادمی انار

رتبه الکسا Alexa چیست و چگونه کار می کند؟ آموزش الکسا

رتبه الکسا Alexa چیست و چگونه کار می کند ؟

آموزش تصویری و کامل کار با سیستم الکسا Alexa

جلسه دهم دوره اینترنت بیزینس : آموزش الکسا ، رتبه بندی سایت ها در ایران و جهان

سلام بر همراهان عزیز آکادمی انار خوشحالم که با جلسه دهم از دوره اینترنت بیزینس همراه شما هستم، دوره ای که اطلاعات بسیار مفیدی را تا به اینجا در اختیار شما قرار داده است و امیدوارم که تا اینجای کار لذت برده باشید اما امروز یک مبحث خیلی مهم و کاربردی داریم به نام الکسا که یک معیار بسیار مهم برای هر وب سایتی به شمار می‌آید پس حتما با دقت تا انتها همراه من باشید…

الکسا Alexa چیست؟

الکسا سرویسی از سایت آمازون است که در آدرس Alexa.com قابل دسترس قرار گرفته است.

هدف اصلی تشکیل این سیستم، رتبه بندی سایت هاست که با توجه به معیارهای مختلفی از جمله بازدید سایت(ترافیک سایت) و… سایت ها را رتبه بندی می کند، عده ای اعتقاد دارند که الکسا تنها با توجه به بازدید وب سایت ها را رتبه بندی می‌کند که البته اینطور نیست بلکه پارامترهای مختلفی برروی رتبه یک وب سایت تاثیرگذار هستند که البته یکی از مهمترین آن ها بازدید است.

اینستاگرام امیرحسین فخاری - آموزش اینستاگرام - آموزش بلاگری - آموزش کسب و کار

امروز قصد داریم به صورت کامل الکسا را آموزش دهیم این اطلاعات را کمتر وب سایتی به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد.

چگونه رتبه الکسا سایت ها را ببینیم؟

برای اینکه رتبه الکسا یک سایت را ببینید میتوانید وارد سایت الکسا به آدرس Alexa.com شوید و آدرس سایت مورد نظرتون را وارد کنید.

روش دیگه اینه که تولبار الکسا را از این آدرس http://alexa.com/toolbar نصب کنید. (آموزش نصب تولبار الکسا)

با نصب تولبار الکسا از این پس، یک آیکون روی مرورگر شما اضافه می شود که با کلیک بروی آن رتبه سایت قابل مشاهده می باشد.

(پیشنهاد میکنم حتما تولبار الکسا را نصب کنید چون برای سایت شما تاثیر مثبت خواهد داشت. اگر هم دوست داشتید در مقاله آموزش نصب تولبار الکسا مفصل در این مورد صحبت شده.)

آموزش تصویری الکسا

قرار است که شما از ابزار الکسا بصورت حرفه ای بهرمند شوید، بنابراین نیاز است که ابتدا با محیط الکسا بیشتر آشنا شویم و بتوانیم هر وب سایتی را بدین وسیله آنالیز و بررسی کنیم.

برای مثال به آدرس زیر مراجعه می کنیم :

http://www.alexa.com/siteinfo/tanar.ir

توجه کنید بجای آدرس tanar.ir در آخر آدرس بالا ، هر آدرسی را می‌توانید وارد کنید.

 

خلاصه با کلیک روی لینک بالا ما وارد آنالیز سایت آکادمی انار در سیستم رتبه دهی الکسا میشویم…

به تصویر زیر نگاه کنید :

بخش Alexa Traffic Ranks

در قسمت اولیه صفحه ، رتبه سایت در جهان و در کشور را نشان می دهد.

برای مثال اینجا رتبه جهانی ما 219.536 و رتبه در ایران 9.007 است.

رتبه الکسا مانند رتبه کنکور هرچی کمتر باشه بهتره …

نکته : ناگفته نماند زمانی که شما تازه سایت ایجاد می کنید ممکن تا مدتی الکسا به شما رتبه ندهد، هرچی شما زودتر پیشرفت کنید و بازدید بگیرید ، الکسا هم زودتر به شما رتبه میده، اصولا رتبه ایرانی سایت ها زیر 100 هزار می‌باشد و سایت های ایرانی که فعالیت مناسبی دارند رتبه زیر 10 هزار هستند.

نمودار کنار صفحه هم که می بینید نمودار پیشرفت و پسرفت سایت را نمایش میدهد که شامل رتبه جهانی هم میشود. برای اینکه نمودار شما هم فعال بشه باید چندماه از عمر سایتتون بگذره… کمی پایین تر که میرویم با توضیحات بیشتری مواجه می شویم مانند تصویر زیر:

بخش Audience Geography (موقعیت جغرافیایی بازدیدکنندگان)

در این بخش موقعیت جغرافیایی بازدیدکنندگان سایت را نشان می دهد، که بیشتر مناسب سایت های بین المللی است، مانند yahoo و google

همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید سایت انار 85.6% از بازدیدکنندگانی که داره متعلق به کشور ایران هستند، البته در ایران میزان استفاده کاربران از ابزارهای تغییر IP بسیار زیاد است و همین مسئله موجب میشه که اکثر سایت های ایرانی بازدیدکنندگانی از کشورهای مختلف نیز داشته باشند خصوصا USA و سایر لوکیشن های که در این ابزارها استفاده می شود.

ادامه میدهیم، به تصویر زیر نگاه کنید:

در اینجا سه عدد Bounce Rate و Daily Pageviews per Visitor و Daily Time on Site به نمایش گذاشته می شود که در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم که دقیقا این آمار به چه چیزی اشاره میکند.

بخش Bounce Rate

Bounce Rate به ما نشان میدهد که چند درصد از کاربران این وب سایت بلافاصله پس از ورود به سایت، از آن خارج شدن که به اصطلاح به این مورد نرخ پرش نیز می‌گویند که همانطور که در مباحث و آموزش های سئو هم به آن اشاره کردیم، هر چه سایت شما برای بازدیدکنندگان جذاب تر باشد آنها بیشتر در وب سایت شما وقت میگذارند و هر چه کاربران شما وقت بیشتری در سایت شما بگذارند قاعدتاً شما موفق تر خواهید بود.

نرخ پرش یک سایت یکی از مهمترین پارامترهای آن محسوب میشود و شما تنها چند ثانیه فرصت دارید تا کاربران را پس از مراجعه به وب سایت حفظ کنید، پس سعی کنید به هر نحوی کاربر را به سایت خودتون نکشونید چون عاقبتش این میشه که خیلی سریع سایت شما رو میبندن و فقط آمار Bounce Rate سایت شما بالا میره و در نتیجه آثار منفی روی سایت شما دارد.

بخش Daily Pageviews per Visitor

این آمار نشان میده که هر بازدیدکننده میانگین چند صفحه در سایت شما را نگاه می کند. در تصویر بالا میانگین سایت ما حدود 8 صفحه است. اگر سایت شما جذاب باشه قاعدتا این نرخ باید بالای 4 باشه و هر بازدیدکننده‌ای که وارد سایت شما میشه درگیر صفحات دیگر سایت شما هم بشه.

بخش Daily Time on Site

در این بخش هم میانگین مدت زمان حضور بازدیدکنندگان سایت شما را نمایش میدهد، هرچی که این زمان بیشتر باشه، نشان دهنده اینه که سایت شما از جذابیت و محبوبیت بالایی برخوردار است و کاربران مدت زمان زیادی را در سایت شما صرف میکنند. همانطور که در تصویر بالا می بینید، میانگین حضور کاربران در سایت انار حدود 9 دقیقه می باشد.

Where do tanar.ir’s visitors come from

بخش بعدی مربوط به موتورهای جستجو می باشد و میزان گستردگی کلمات کلیدی وب سایت شما و آمار مراجعه بازدیدکنندگان را نمایش می دهد.

 

در بخش Top Keywords from Search Engines

محبوب ترین کلمات کلیدی شما در موتورهای جستجو را نمایش می دهد. همانطور که در تصویر بالا میبینید 5 تا از کلمه کلیدی های پربازدید سایت را به ما نمایش می دهد، برای مشاهده تمام کلمات کلیدی باید نسخه پرمیوم (تجاری) الکسا را فعال کنید.

Search Traffic : این نمودار درصد کاربرانی را نشان می دهد که این سایت را از طریق موتور های جستجو پیدا کرده اند.

Upstream Sites : در این بخش هم سایت هایی را به شما نشون میده که بازدیدکنندگان شما قبل از بازدید سایت شما، از آنها بازدید کرده اند.

 

حالا به تصویر زیر نگاه کنید:

در این بخش نشان میدهد که چه سایت هایی به شما لینک داده اند.

back link : به سایت هایی که به سایت شما لینک می دهند بک لینک می گویند.

همانطور که می دانید بک لینک ها برای یک سایت خیلی ارزشمند هستند و اعتبار یک سایت را بالا می برند، سعی کنید همیشه بک لینک های خوبی دریافت کنید چون به شدت برای سئو و بهینه سازی سایت شما مفید و مهمه اما همانطور که مشاهده میکنید تعداد لینک های سایت ما نیز در این آمار نمایش داده میشه که برای ما 39 عدد بک لینک از وب سایت های مختلف ثبت شده است همچنین 5 تا از سایت هایی هم که به ما لینک دادن در لیست نشون داده شده که برای تعداد همه این سایت ها باید اکانت تجاری الکسا را خریداری کنید.

(البته سایت هایی هستند که به رایگان لینک های سایت ما را نشون میدن مثل سایت ranksignals.com که با ثبت نام در این سایت میتونید تمام سایت هایی که به شما لینک دادن را مشاهده کنید.)

جمع بندی :

به معرفی بخش های مهم در سایت الکسا پرداختیم، و اکنون شما می توانید سایت ها را به خوبی از طریق سیستم الکسا آنالیز و بررسی کنید. رتبه الکسا در ایران بسیار محبوبه و یه جوری همه فکر میکنن هرسایتی که الکسا بهتری داره خیلی موفق تره، اما به شما پیشنهاد میکنم خیلی خودتون رو درگیر آمار و ارقام نکنید، چرا که مهم اینه که هدف خودتون رو دنبال کنید، سیستم الکسا ضریب خطا هم داره و گاهی ممکن آمار های تقریبی و حدودی بده.

اما با همه این توضیحات نمیشه الکسا را نادیده گرفت و خوبه که سایت خودمون رو بررسی کنیم و اصولی پیش بریم. در سایت های مختلفی دیدم که الکسا را به اشتباه توضیح دادن، پس به آموزش هر سایتی توجه نکنید، مطالب این پست کاملا صحیح و بر اساس تجربه چندین ساله ماست و با صداقت این اطلاعات را در اختیار شما قرار دادیم.

اینکه میگن رتبه الکسا فقط به تعداد بازدیدکننده سایت ربط دارهیه اشتباه رایج بین وبمسترهاست، شاید تعداد بازدیدکننده های سایت شما برای الکسا مهم باشه اما نکات دیگری هم الکسا بررسی میکنه که در این پست به آنها پرداختیم.

با جلسات بعدی دوره اینترنت بیزینس همراه آکادمی انار باشید.

موفق باشید…

دوره ادمینی اینستاگرام
, , , , , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
سئو و بهینه سازی سایت چیست و چه کاربردی دارد؟
نوشتهٔ بعدی
برندسازی اینترنتی نکات مارکتینگ آنلاین

این مطالب نیز به شما پیشنهاد میشود…

0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
اشتراک
اطلاع از:
guest

10 نظرات
بیشترین امتیاز
جدیدترین قدیمی‌ترین
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات
فهرست
10
0
درباره این مطلب نظری دارید؟x