آشنایی با طراحی سایت و زبان های برنامه نویسی سایت

طراحی سایت و زبان های کدنویسی برای وب

جلسه پنجم : زبان های طراحی سایت

طراحی سایت و انواع زبان های آن

 

سلام، امیرحسین فخاری هستم، خوشحالم که در جلسه پنجم دوره اینترنت بیزینس همراه شما هستم.

اگر جلسه چهارم دوره (با موضوع فروشگاه های اینترنتی) را مطالعه نکرده اید، اینجا کلیک کنید.

 

در دو جلسه گذشته به موضوع سایت ها و فروشگاه های اینترنتی پرداختیم، و امروز در جلسه پنجم با موضوع طراحی سایت و زبان های برنامه نویسی برای سایت در خدمت شما سروران خواهیم بود، این جلسه هم از اهمیت بالایی برخوردار است که باید اطلاعاتی حتما در این زمینه داشته باشید.

 

زبان برنامه نویسی برای سایت چیست ؟

همانطور که می دانید سایت ها با برنامه نویسی تحت وب ساخته شده اند، که شامل کدهای فراوانی می باشد، حالا روش های مختلفی برای ساخت سایت وجود داره اما در این جلسه ما قصد داریم شما رو با زبان های طراحی سایت آشنا کنیم.

حتی وبلاگ ها که در جلسه دوم هم به آنها پرداختیم ، از کدنویسی خاصی تشکیل شده اند که اما نیازی نیست شما برنامه نویسی یا کدنویسی آشنا باشید زیرا از قبل همه چیز برای استفاده راحت شما محیا شده است، و حتی منوی مدیریت وبلاگ برای شما بصورت فارسی تهیه شده است.

برای مثال شما زمانی که سفارش طراحی سایت بدهید، حتما طراح سایت باید یک پنل برای مدیریت وب سایت در اختیار شما بگذارد که مدیریت بخش های مختلف سایت بدون آشنایی با کدنویسی امکان پذیر باشد.

اما در کل باید بدانید سایت ها برنامه نویسی می شوند و زبان های برنامه نویسی مختلفی دارند.

 

زبان های برنامه نویسی سایت ها

 

1- زبان HTML :

زبان اچ،تی،ام،ال یک زبان اشاره گذاری و پایه هست که اکثریت طراحان سایت به این زبان مسلط هستند، یادگیری این زبان از سایر زبان ها آسان تر است و بیشتر از این زبان برای به نمایش گذاشتن چیزی در صفحه وب استفاده می شود. (زبان html یک زبان نشانه گزاری می باشد.)

 

2- CSS :

CSS یا Cascade Style Sheets زبان برنامه نویسی می باشد که بیشتر به استایل صفحات و وب سایت می پردازد، در اصل زبان سی.اس.اس بوجود آمد تا خلاء های زبان اچ.تی.ام.ال را جبران نماید و این دو زبان بسیار با هم مرتبط هستند و باهم بکار گرفته می شوند.

با استفاده از CSS شما می توانید تنظیمات خاصی روی تگ های زبان html اعمال کنید، سی اس اس یک زبان کاربردی است که به ظاهر صفحات به اصطلاح رنگ و لعاب می دهد، و به طوری که امروزه اکثریت سایت ها حداقل یک فایل استایل CSS در سایت خود جا داده اند.

 

3- PHP :

PHP مخفف PHypertext Preprocessor یک زبان قدرتمند برای ساخت سایت های  پویا می باشد، پی اچ پی یکی از زبان های رایج در سطح اینترنت هست که بیشتر اسکریپت های آن روی سرور اجرا می شود و مناسب ساخت سایت های پرتال و بزرگ سازمانی و… است. نام بانک اطلاعاتی این زبان mysql است.

 

4- Javascript :

جاوا اسکریپت یک زبان اسکریپتی می باشد که می تواند میان کد ها و یا عناصر دیگر قرار بگیرد و روی عناصر مختلف سایت تاثیر گذار باشد، البته این زبان را می توان روی مرورگر ها فعال یا غیرفعال کنیم.

 

5- java :

زبان جاوا یک زبان برنامه نویسی استاندارد بر روی صفحات وب هست که امکانات مختلفی را به کاربران می دهد این زبان با زبان جاوااسکریپت متفاوت است.

زبان جاوا بیشتر برای قسمت های زیبا در سایت و ایجاد افکت های مختلف استفاده می شود، زبان جاوا به چند گروه تقسیم می شود که یکی از آن برای برنامه نویسی موبایل هم استفاده می شود.

 

6- Asp.net :

این کلمه مخفف active sever page یا صفحات فعال تحت سرور است، برنامه های نوشته شده با این زبان در سرور های ویندوز قابل اجرا است و معمولا بانک اطلاعاتی آنها همان sql server معروف است.

 

7- Jquery :

فریمورک جی کوئری یکی از فریم ورک های محبوب پرطرفدار و کم حجم جاوا اسکریپ در مرورگر فایرفاکس است که این فریمورک بیشتر برای کنترل عناصر صفحات و گاهی مدیریت بهتر اسلایدر های سایت استفاده می شود.

 

جمع بندی زبان های طراحی سایت:

با 7 مورد از زبان های برنامه نویسی تحت وب آشنا شدیم، گرچه خیلی در این دوره نیاز تخصصی در زمینه طراحی سایت وجود ندارد، اما شما باید حداقل آشنایی کمی با این زبان ها داشته باشید و در حد یک معرفی کوتاه آن ها را بشناسید.

هر زبان برنامه نویسی وظیفه خاصی دارد و یا در نوع خاصی از سایت ها به استفاده گرفته می شوذ.

خیلی از افرادی که در اینترنت فعالیت می کنند، آشنایی زیادی با زبان های برنامه نویسی ندارند، زیرا یادگیری زبان های طراحی سایت احتیاج به زمان و هزینه بالایی دارد.

 

بدون کدنویسی هم میشه طراحی سایت کرد؟

در جواب باید بگویم که بله !!! بدون کدنویسی هم میشه طراحی سایت کرد، و امروزه با پیشرفت علم دیگر نیازی به یادگیری زبان های کدنویسی سایت نیست، البته برای افرادی که قصد فعالیت تخصصی در این زمینه را دارند کاملا یک نیاز است و باید زبان های مختلف طراحی سایت را آموزش ببینید.

 

برای ایجاد یک سایت می توان از سیستم های قدرتمند مدیریت محتوا نیز استفاده کرد که در جلسه بعد به آنها خواهیم پرداخت.

 

آخرین بروز رسانی : 17 فروردین 1397

دوره ادمینی اینستاگرام
, , , , , , , , , , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
نقش یک فروشگاه اینترنتی در کسب و کار
نوشتهٔ بعدی
سیستم های مدیریت محتوا و CMS

این مطالب نیز به شما پیشنهاد میشود…

0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
اشتراک
اطلاع از:
guest

5 نظرات
بیشترین امتیاز
جدیدترین قدیمی‌ترین
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات
فهرست
5
0
درباره این مطلب نظری دارید؟x